Sjef på Graceland Randers: Dette er et statement for å vise hvor stor Elvis er. Det viser vi ved å lage denne kopien av Graceland, sier Henrik Knudsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
Sjef på Graceland Randers: Dette er et statement for å vise hvor stor Elvis er. Det viser vi ved å lage denne kopien av Graceland, sier Henrik Knudsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

Sitt eget Graceland

Danmark har Legoland, Tivoli, Løveparken og Den lille havfrue. Og nå har de jommen laget en tro kopi av boligen til Elvis.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En tykkfallen mann går ned de staselige trappene på Graceland. Han har en gullenke rundt håndleddet, smiler og rekker fram hånda.

- Skal jeg ... show you my villa?

Vi hadde altså kjørt langs en firefelts motorvei med lave varehus på begge sider. Der lå bilforhandlere, hamburgersjapper, felgutsalg og en bowlinghall. Så kom vi til et lyskryss, og der lå Graceland. I et veikryss. I Randers. På Jylland. Ved siden av Bauhaus. Med sin hvite port dekorert med noter, to hvite løver av marmor, med sine blendende hvite søyler, grønne skodder og sandsteinsfarget murvegg. Det var der inne han kom ned trappa, Gracelands herre. Ikke Elvis, men Henrik Knudsen. En 46 år gammel tobarnsfar, tidligere bormaskinselger, med baseballcaps og drakt, som har bygget en kopi av Elvis' hjem i Memphis. Han har kalt det Graceland Randers. Huset, som rommer et museum, en festsal, en suvenirbutikk og en diner, åpnet for en måned siden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn