Siv Jensen om egen pensjon: - For å være ærlig, så er jeg litt flau

Eldredronningen innrømmer at regjeringen ikke har gjort nok for de eldre. Samtidig lover hun at framtida er lys, selv for nordmenn over 70. 

KAKETID: Finansminister Siv Jensen får servert kaffe og kremkake på Grand Café i Oslo. Rundt henne sitter kremgenerasjonen, de som høster fruktene av den norske gullalderen. Jensen lover at de gode tidene ikke er forbi - hvis vi gjør ting riktig.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KAKETID: Finansminister Siv Jensen får servert kaffe og kremkake på Grand Café i Oslo. Rundt henne sitter kremgenerasjonen, de som høster fruktene av den norske gullalderen. Jensen lover at de gode tidene ikke er forbi - hvis vi gjør ting riktig.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Om regjeringen har gjort nok for de eldre?

Siv Jensen (47) løfter blikket fra napoleonskaka hun gaflet forsiktig i. Intervjuet må ha kjedet henne så langt, for dette er første gang hun virkelig våkner. Nå lyser hun til gjengjeld opp.

- Jeg mener vi har gjort veldig mye for de eldre, men nei, jeg synes ikke vi har gjort nok.

Landets mest privilegerte pensjonister omkranser den overraskende ærlige Frp-lederen. Her sitter de som kan kaste bort en helt ordinær november-formiddag på shopping, rekesmørbrød og «noe godt i glasset», som de sier. Om det er noen som virkelig høster fruktene av oljealderen så er det jentegjengen på «59 år for fjerde år på rad» på nabobordet - ikke de utskjelte og bortskjemte barnebarna deres.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer