Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sivilrett

- Det er ingen som spør Stoltenberg om sexlivet hans, sier Siv Jensen som er lei av å bli diskriminert som singel.

Temperamentsfull: - Jeg er verken sur eller sint, jeg er stort sett veldig blid, sier Siv Jensen.
Temperamentsfull: - Jeg er verken sur eller sint, jeg er stort sett veldig blid, sier Siv Jensen. Vis mer

- Men du, er ikke dette et portrettintervju?

Frp-leder Siv Jensen misliker retningen intervjuet med Magasinet har tatt. Vi har vært gjennom de obligatoriske standardspørsmålene, hun har fortalt hva hun er redd for, hva hun ønsker seg mest i livet, hvor hun er om ti år - og stemningen på det luftige kontoret i tredje etasje på Stortinget har gått fra å være profesjonelt hyggelig, via kjølig høflig - til trykkende. Årsaken er åpenbar, spørsmålene som er blitt stilt de siste minuttene berører den største og vondeste episoden i partiets snart 40 år lange historie. Skandalen som har gjort at Frp er inne i sin svarteste periode på mange år.

Birkedalsaken begynte som en bisarr sak om en dyktig FpU-leder, et høyt aktet sentralstyremedlem og en populær ordførerkandidat som hadde snikfotografert mannfolk i dusjen sin. Saken fikk fort mer alvorlige dimensjoner, da anklagen om overgrep mot en mindreårig gutt dukket opp. Anklagene mot partiledelsen kom også, da det viste seg at de allerede hadde kjennskap til dette, uten å gjøre annet enn å oppfordre gutten til å melde saken til politiet. Den ubehagelige følelsen av déjà vu dukket opp, og i pressen ble det minnet om den uelegante måten ledelsen i partiet hadde behandlet Søviknes-saken på, ti år tidligere. Nok en gang ble det mer enn antydet at partiet først og fremst vernet om sine kronprinser.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?