Sjarmøretappen

Trond Giske ville gjerne ha oss med på festivalturné. Det ble mye kos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prolog.

«Hei. Vi har en aktuell idé i forhold til Trond Giske og hans festivalprogram. Hva med å følge ham når han drar til Riddu Riddu-festivalen, FilmCamp Målselv, Tour de Andørja osv. fra torsdag til fredag denne uka. Kan kombineres med å lage nyhetssak for Dagbladet torsdag f.eks. Ring meg om du synes dette høres interessant ut. (…) Mvh. Hanne Gjørtz, komm. sjef kulturdept.»

- Du e fra Stavanger, e du itj? Jæren?

Kulturminister Trond Giske smiler med munnvikene fulle av mel. Dama i avgangshallen på Gardermoen har varslet at flyet til Tromsø letter om kort tid. Giske blir sittende, mumsende på en ciabatta og med blikket festet på meg. For en time siden fortalte han pressen at Øya blir knutepunktfestival. Nå er han brennende opptatt av lokalgeografien på mitt hjemsted. Ministeren fortsetter utspørringen om skarre-r og sj-lyd langt inn i den trange flykabinen. Han går tett på, men legger ikke armen om skuldrene mine. Det kommer seinere.

Det var ikke mer enn et par uker siden Unge Høyre-leder Henrik Asheim forkynte at «Giske tror jobben hans er å klå på Mira» over hele Dagbladets forside. Mira Craig var for opptatt til å kommentere saken. Giske avfeide det som et skittent utspill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer