Du leser nå Dagbladet Pluss

Sjeik-kapitalisten

En ny generasjon av vestlig utdannete, hardt arbeidende superkapitalister fra en serie arabiske land har utmerket seg i den internasjonale finans- og forretningsverdenen. Prins al-Waleed er den rikeste og mest fargerrike.

HAR SANSEN FOR PROBLEMBARN: Prins al-Waleed bin Talal al-Saud fikk i 1996 for seg at han skulle gjenreise karrieren til Michael Jackson. Her er de to på en pressekonferanse samme år. FOTO: John Schults/ REUTERS/SCANPIX
HAR SANSEN FOR PROBLEMBARN: Prins al-Waleed bin Talal al-Saud fikk i 1996 for seg at han skulle gjenreise karrieren til Michael Jackson. Her er de to på en pressekonferanse samme år. FOTO: John Schults/ REUTERS/SCANPIXVis mer

KLISJEEN ER SÅ UTSLITT at den blir sjarmerende. Prins al-Waleed bin Talal al-Saud sitter der på en fyrig, svart hest på forsiden av siste månedens utgave av magasinet Prestige. Han kikker direkte inn i kamera bak solbrillene sine og ser både glad, stolt og mektig ut. I bladet opptrer han også på bilder med en hvit fullblodsaraber og erklærer at «jeg er overhodet ikke blakk. Men det er klart at jeg tar ethvert tap alvorlig, hver million, hver 100 millioner, hver milliard.»

Nærmere bestemt sju milliarder. Dollar. Det er cirka det beløpet som den saudiarabiske prinsen al-Waleed har tapt under finanskrisen, og han har rykket ned fra en 19. plass til en 22. plass på Forbes' rangering over verdens milliardærer; bladet mener han per dags dato er god for 13,3 milliarder.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.