HAR SANSEN FOR PROBLEMBARN: Prins al-Waleed bin Talal al-Saud fikk i 1996 for seg at han skulle gjenreise karrieren til Michael Jackson. Her er de to på en pressekonferanse samme år. FOTO: John Schults/ REUTERS/SCANPIX
HAR SANSEN FOR PROBLEMBARN: Prins al-Waleed bin Talal al-Saud fikk i 1996 for seg at han skulle gjenreise karrieren til Michael Jackson. Her er de to på en pressekonferanse samme år. FOTO: John Schults/ REUTERS/SCANPIXVis mer

Sjeik-kapitalisten

En ny generasjon av vestlig utdannete, hardt arbeidende superkapitalister fra en serie arabiske land har utmerket seg i den internasjonale finans- og forretningsverdenen. Prins al-Waleed er den rikeste og mest fargerrike.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

KLISJEEN ER SÅ UTSLITT at den blir sjarmerende. Prins al-Waleed bin Talal al-Saud sitter der på en fyrig, svart hest på forsiden av siste månedens utgave av magasinet Prestige. Han kikker direkte inn i kamera bak solbrillene sine og ser både glad, stolt og mektig ut. I bladet opptrer han også på bilder med en hvit fullblodsaraber og erklærer at «jeg er overhodet ikke blakk. Men det er klart at jeg tar ethvert tap alvorlig, hver million, hver 100 millioner, hver milliard.»

Nærmere bestemt sju milliarder. Dollar. Det er cirka det beløpet som den saudiarabiske prinsen al-Waleed har tapt under finanskrisen, og han har rykket ned fra en 19. plass til en 22. plass på Forbes' rangering over verdens milliardærer; bladet mener han per dags dato er god for 13,3 milliarder.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn