Mørketid: Julesjokolade blir mye mer spennende når du bruker mørk sjokolade i stedet for melkesjokoladen vi spiser så mye av. Og det beste av alt; det er sunnere!
Mørketid: Julesjokolade blir mye mer spennende når du bruker mørk sjokolade i stedet for melkesjokoladen vi spiser så mye av. Og det beste av alt; det er sunnere!Vis mer

Sjokosjokk

Jula smaker best når den blir litt bittersøt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da den første sjokoladen kom til Europa, var man slett ikke sikker på hva man skulle gjøre med den. Var det noe muffens med den? Den var jo bitter. Eller var den et afrodisiakum? Damene så i hvert fall ut til å like den. Kunne den brukes som rusmiddel? Eller medisin? Alle kjente at den ga en slags effekt. Eller kunne dette være en edruelig drikk, et nytelsesmiddel som ikke torpederte produktiviteten?

Svaret er at sjokolade er alle disse tingene - hjerte- og kreftmedisin, et våpen mot Alzheimers, et dop i slekt med amfetamin, et stoff som stimulerer sansene, skjerper oppmerksomheten og - ifølge psykiateren Michael Liebowitz ved Columbia-universitetet, mannen bak «The Chocolate Theory of Love» - noe som gir mye av den samme lykkefølelsen som en forelskelse.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn