Sjørøverjul

Man blir ikke gløgg av å drikke grogg.

Det er ennå ikke advent, og jeg er allerede nesten sykelig lei av gløgg. Etter elleve måneders fravær dukker den plutselig og voldsomt opp overalt. På kjøpesenteret, i resepsjonen i en bedrift der resepsjonisten går med nisselue, i hånda på de søte jentene som forsøker å selge meg et nytt telefonabonnement. Alle tror at jeg blir bedre stemt hvis jeg får i meg en kopp søt og klissete væske. Den funker kanskje første gang jeg kommer inn fra kulda, men det funker dårligere og dårligere for hver gang. Etter å ha vært utsatt for trikset fire ganger, setter jeg den i vrangstrupen. Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan det blir når juleselskapene begynner.

En ekte gløgg skal være noe så enkelt og godt som krydder, appelsinskall, vin og kanskje noe søtt. Men kjøpegløggen har ikke det syrlige, sydende stikket av vin, den er bare søt-søt-søt, og når det gjelder krydder, så smaker den som nellik, kanel og muskat på samme måte som Wunderbaum dufter av furunål; på en overveldende angrep-på-sansene-måte. Hva enn de har oppi Tomte-gløggen, er det så mye at man ikke kan se skogen for bare trær.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.