GOD KJÆRESTE: Dette spørsmålet og andre som ligner, får jeg ofte i innboksen min. De kommer fra både unge og eldre. Noen har aldri hatt kjæreste, noen leter etter en ny etter brudd og andre har vært i mange forhold med «feil» personer. Send dine spørsmål om sex og samliv til Bjørk Matheasdatter på ekspertene.svarer@dagbladet.no. Foto: Scanpix/Shutterstock
GOD KJÆRESTE: Dette spørsmålet og andre som ligner, får jeg ofte i innboksen min. De kommer fra både unge og eldre. Noen har aldri hatt kjæreste, noen leter etter en ny etter brudd og andre har vært i mange forhold med «feil» personer. Send dine spørsmål om sex og samliv til Bjørk Matheasdatter på ekspertene.svarer@dagbladet.no. Foto: Scanpix/ShutterstockVis mer

Sju steg til å finne en god kjæreste

Man trenger ikke bare flaks for å finne den rette. Det er også flere ting man kan gjøre selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dette spørsmålet og andre som ligner, får jeg ofte i innboksen min. De kommer fra både unge og eldre. Noen har aldri hatt kjæreste, noen leter etter en ny etter brudd og andre har vært i mange forhold med «feil» personer.

Hvilket råd jeg vil gi, vil derfor være ulikt fra situasjon til situasjon. Helt sikkert er det at å finne en god kjæreste handler om flaks. Men det finnes også noe vi kan gjøre selv. Så her gir jeg sju steg, som kan være til nytte for deg som er på kjærestejakt.

1) Bli kjent med deg selv. Hvem er du? Vit hva som er viktig for deg i livet. Og da mener jeg ikke først og fremst hvilken hårfarge eller klesstil du faller for. Men vær klar over hvilke verdier du har, og hvordan du vil leve livet. Er et høyt aktivitetsnivå viktig for deg - eller setter du mer pris på ro fred? Er du først og fremst et naturmenneske eller et kulturmenneske? Eller er du begge deler? Liker du å buke penger på god mat og opplevelser, eller gjør det vondt å bruke dem på noe som ikke stiger i verdi rent økonomisk? Om du og din fremtidige kjæreste har noen ulike interesser - om den ene liker å fiske og den andre liker å strikke - det betyr lite. Men er verdiene deres ulike kan det bli vanskelig å skape et godt forhold. Når du kjenner deg selv, kan du lete etter en som deler dine verdier.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn