Sju tips til deg som er pårørende

Å ha omsorg for en person som lider av demens, er en stor belastning i hverdagen. Her er noen gode råd til deg som lever tett på.

HVORDAN HOLDER HILDEGUNN UT? Hildegunn Fredheim (58) lever tett på sin Alzheimer-syke kone Jannicke Granrud (54). Det tok et helt år før de forsonte seg med diagnosen. Foto: Siv Johanne Seglem
HVORDAN HOLDER HILDEGUNN UT? Hildegunn Fredheim (58) lever tett på sin Alzheimer-syke kone Jannicke Granrud (54). Det tok et helt år før de forsonte seg med diagnosen. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Felles for mange pårørende er bekymringen for at den de står nær endrer seg. Partneren får kanskje problemer med å håndtere vanlige husholdningsapparater, nettbank og passord. Væremåte og klesstil kan endre seg.

1. Snakk om sykdommen. Det gjør det lettere å forholde seg til den. Fortell omgivelsene hvordan dere har det.

2. Be om hjelp. Sett opp en konkret plan over når og hva familie, venner og naboer kan bidra med, så kan de velge mellom konkrete oppgaver. For eksempel: Innkjøp av varer, husarbeid, tilsyn, gå tur, følge til legen.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer