Mangfold: Ikke noe sted i landet finner du et så stort mangfold av mat fra sjøen som du gjør på Sørlandet: fra smørflyndre til piggvar, fra breiflabb til sild, hjerteskjell, østers – og, som her – deilig sjøkreps. Foto: Mette Randem
Mangfold: Ikke noe sted i landet finner du et så stort mangfold av mat fra sjøen som du gjør på Sørlandet: fra smørflyndre til piggvar, fra breiflabb til sild, hjerteskjell, østers – og, som her – deilig sjøkreps. Foto: Mette RandemVis mer

Skal du spise sjøkreps, bør du bruke hodet

Det er så utrolig godt! Men hva skal vi kalle det?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi sitter ved langbordet i låven og fråtser i sjøkreps og lurer på hva dette merkelige og vidunderlige vi slurper i oss skal hete.

- Altså, det er jo klart hva det er. Men «hodegøgg» høres kanskje ikke fint nok ut til å kvalifisere som en rett?

- Nei, det er vanskelig å forestille seg at det er noe folk ønsker å bestille, med mindre de vet nøyaktig hva det er.

Arnold Egeli er kokk ved Rosfjord Strandhotell i nabokommunen Lyngdal, og har kommet på besøk med en kasse full av rasende sjøkreps. Han har fyrt opp i den gamle, rustne ovnen som står på tunet. Uten annet enn ild, smør og ville vekster tilbereder han sjøkrepsen, og sørger for at ingenting går til spille.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn