Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Skal du spise sjøkreps, bør du bruke hodet

Det er så utrolig godt! Men hva skal vi kalle det?

Mangfold: Ikke noe sted i landet finner du et så stort mangfold av mat fra sjøen som du gjør på Sørlandet: fra smørflyndre til piggvar, fra breiflabb til sild, hjerteskjell, østers – og, som her – deilig sjøkreps. Foto: Mette Randem
Mangfold: Ikke noe sted i landet finner du et så stort mangfold av mat fra sjøen som du gjør på Sørlandet: fra smørflyndre til piggvar, fra breiflabb til sild, hjerteskjell, østers – og, som her – deilig sjøkreps. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi sitter ved langbordet i låven og fråtser i sjøkreps og lurer på hva dette merkelige og vidunderlige vi slurper i oss skal hete.

- Altså, det er jo klart hva det er. Men «hodegøgg» høres kanskje ikke fint nok ut til å kvalifisere som en rett?

- Nei, det er vanskelig å forestille seg at det er noe folk ønsker å bestille, med mindre de vet nøyaktig hva det er.

Arnold Egeli er kokk ved Rosfjord Strandhotell i nabokommunen Lyngdal, og har kommet på besøk med en kasse full av rasende sjøkreps. Han har fyrt opp i den gamle, rustne ovnen som står på tunet. Uten annet enn ild, smør og ville vekster tilbereder han sjøkrepsen, og sørger for at ingenting går til spille.

Halen er det greit med: Den trer han på en pinne. Etter et par minutter i nærheten av glohaugen, er den ferdig. Skallet har løsnet fra kjøttet, kjøttet har fått ekstra smak av den intense varmen, samtidig som det er saftig, nesten rått i midten. Det er så godt at man kan spise det sånn, uten noe annet. Men enda bedre er det sammen med en grilla purre, rapsolje og innkokt fløte. Det kan virke som fancy restaurantmat, men jeg vet hvordan det har blitt til, bakt over lokal eikeved, langt fra restaurantkjøkkenets uniformer, rustfrie stål og elektrisitet. Nettopp derfor er det langt bedre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?