Skal jeg ut av landet, eller skal jeg få bli? Hvordan er det egentlig, å vente på den måten uten å vite?

En gang blir de fleste av oss en flyktning som lengter hjem.

PÅ VENT: Faher Kanout (t.v) og broren Mohammad Nour Kanout fra Hama i Syria spiser lunsj på Femundtunet, et hotell som er gjort om til et midlertidig mottak. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
PÅ VENT: Faher Kanout (t.v) og broren Mohammad Nour Kanout fra Hama i Syria spiser lunsj på Femundtunet, et hotell som er gjort om til et midlertidig mottak. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han sto ved kjøkkenbenken da jeg kom hjem fra skolen. Laget hjemmelaget fiskegrateng, vispet sammen egg og melk, kokte makaroni, la de fine fiskestykkene i en form, raspet kavring og helte over. Så freste han opp løk og dekket bordet. Hele tiden mens han hjalp meg med lekser.

Mens de andre fedrene til vennene mine kom til dekket bord, var det han som tok hverdagene - dagskiftet, de lange vaktene, snørret, og da såret grodde rett gjennom strømpebuksa, slik at det lå en tynn skorpe utenfor det blå ullstoffet, holdt han meg fast mens han vrengte den rett av.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer