Skal sikre OL-gull

Kina mishandler 4-åringer for å sikre kommunistene OL-gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNA BLE VRIDD, vridd, tøyd og strukket med makt. Det er gått 12 år siden den britiske avisa Sunday Telegraph avslørte hvordan små kinesiske barn ble utsatt for brutale overgrep fra trenerne som ville produsere olympiske turnmestre. Barna var nede i femårsalderen, og bildene fra den kjente fotografen Tom Stoddart viste ansikter fulle av smerte.

Bildene ble tatt på sportsskolen Shi Cha Hai. «Suffer little children» het reportasjen som kom på trykk, og bildene sjokkerte en hel verden.

I slutten av november dro tidligere OL-mester Matthew Pinset tilbake til skolen og rapporterte til BBC. I Kina fikk han se at de gamle treningsmetodene langt fra er forlatt, til tross for massiv kritikk på 90-tallet. Pinset går så langt som å kalle opplegget på Shi Cha Hai for barnemishandling.

- Jeg vet at dette er gymnastikk og at man må starte når utøverne er unge i denne sporten, men jeg må si at jeg ble sjokkert over det som foregikk. Jeg mener disse barna blir mishandlet, sier Pinset, som fulgte 40 barn på trening.

Men Pinsett har antakelig bare sett en liten del av det som foregår på landets turnskoler. Antakelig er treningsregimer som dette ikke noe unntak, men heller regelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer