Langsomme gleder: Er ikke lammeskanken mør nok etter to timer, lar du den stå i tre. Eller fire. Når skanken blir utsatt for nok varme, smelter kollagenet i kjøttet. Og festen kan begynne. Foto: Mette Randem.
Langsomme gleder: Er ikke lammeskanken mør nok etter to timer, lar du den stå i tre. Eller fire. Når skanken blir utsatt for nok varme, smelter kollagenet i kjøttet. Og festen kan begynne. Foto: Mette Randem.Vis mer

Skankekur

For å bruke beina, må du bruke hodet også.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| At matlaging og middag er et sosialt møtepunkt, er det liten tvil om. I tillegg er det også en arena for konkurranse og kniving, et sted hvor ulike livsanskuelser møtes. Det er et brev jeg nettopp fikk, bevis på:

«Kjære Andreas

Jeg trenger din hjelp. Jeg skal ha et par kolleger på middag. Jeg jobber i et mannsdominert miljø, en IT-bedrift der jeg er eneste jente, og det har utviklet seg en litt uheldig tone mellom meg og en av mine kolleger når det kommer til matlaging. Det vil si at vi liksom kjekler om hva som smaker best og hvem som er best. Jeg anser meg selv for å være rimelig flink, men jeg er relativt upretensiøs på kjøkkenet. Jeg lager det jeg vil kalle god husmannskost, gjerne godt krydret svinekjøtt eller lammekjøtt bakt lenge i ovnen med god potetstappe til og kanskje ovnsstekte grønnsaker. Min kollega prater ofte om andebryst og sous-vide. Dessuten samler han på vin.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn