Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Skilegenden Thomas Wassberg (62) om den største feilen han gjorde

- Jeg hadde jo ingen mål for livet etter skikarrieren, sier Wassberg.

ÅT SKOGEN: Thomas Wassberg gikk fort nok til å vinne OL-gull, men tror menneskeheten har startet for seint med å redde planeten: - Det kommer til å gå til helvete.
ÅT SKOGEN: Thomas Wassberg gikk fort nok til å vinne OL-gull, men tror menneskeheten har startet for seint med å redde planeten: - Det kommer til å gå til helvete. Vis mer

Oslo, en kveld tidligere i høst. En Volkswagen Golf kjører gjennom byen, på vei til Holmenkollen, og inni den sitter to vaskeekte skilegender, fra ei tid da langrennsløpere gikk med kraftfull diagonalgang og ingen hadde hørt om stakefrie soner eller fellesstart med innlagt skibytte.

Begge er de i byen for å kaste glans over lanseringen av Oddvar Brås nye bok. I passasjersetet sitter finske Juha Mieto (69), 196 centimeter lang og med sko i størrelse 52, og peker på ting med en pekefinger på størrelse med et pølsebrød, alt mens han buldrer av gårde på malmfullt finsk.

Rett bak ham, med knærne nesten oppunder haka, sitter den tidligere milslukeren og tjue centimeter lavere Thomas Wassberg (62) og tenker på … ja, hva tenker han på, svensken, der han kikker ut av bilruta? På den forestående skisesongen, kanskje, den som denne helga stakes i gang på Beitostølen? Svensk herrelangrenn er tross alt nede for telling etter OL i Pyeongchang – mens Norge har Klæbo-klivet og egen smørebuss, russerne har et kobbel av unge, sultne ulver på vei opp og Finland har Iivo Niskanen, går den stolte langrennsnasjonen Sverige i en tilsynelatende evig motbakke. Selv Frankrike reiser nå ifra dem på stafettene.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?