Skinkebiff med kinakål og pesto

4 porsjoner 4 skinkebiffer à 150 g salt pepper 1 kinakål 1 l vann med 2 ts salt 2-3 ss pesto. Potetbåter: 8-10 poteter 2-3 ss olje 2 ts urtekrydder 2 ts salt. Pesto: 1 stor bunt basilikum 2 ss pinjekjerner evt. valnøttkjerner 50 g revet parmesan 3 båter hvitløk ca. 1 dl olje. Forvarm stekeovnen til 225 grader. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen. Pensle med olje, urtekrydder, salt og pepper. Stek i 20 minutter. Fres skinkebiffene på sterk varme i litt olje ca. 2 minutter på hver side. Dryss over salt og pepper og la biffene ettersteke på svak varme mens resten gjøres klart. Del kinakålen i 8 båter. Kok opp det lettsaltede vannet og kok kinakålen 3-4 minutter til den er mør. Pesto: Mos basilikum, pinjekjerner, parmesan og hvitløk i foodprosessor. Tilsett olje i en stråle mens maskinen går. Smak til med salt og pepper. Legg pestoen over kålen rett før servering. Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste fem minuttene. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!