Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Skinkegrateng

4 porsjoner.

300 g kokt skinke i biter

½ stk. løk , finhakket

1 stk. purre i tynne ringer

1 ss olje til steking

4 stk. egg

4 dl skummet melk

4 ss cottage cheese

1 ts salt

½ ts pepper

50 g revet hvitost, halvfet

Slik gjør du:

Varm olje i en panne og surr løken til den så vidt er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca 1-2 minutter. Purren skal bare så vidt forvelles på pannen.

Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.

Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.

Serveres med ferskt grovt brød og salat.

Denne retten ble levert av matprat.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media