Vis mer

Skinkekrans

Dagens mattips.

||| 2 1/2 dl vann125 g smør125 g hvetemel2 dl revet ost3—4 egg1/2 issalat2—300 g skinke300 g Jarlsberg eller annen hvitostananas, paprika, agurk1 beger rømme1 ss chilisaus1—2 purreblad1/2 bunt klippet persille

Slik gjør du:

1. Kok opp vann og smør. Ha i alt melet og osten. Kok til røren samler seg i en klump og slipper kjelen. Ta kjelen av platen. Halvvisp 1 egg om gangen og rør det inn i røren. Røren må ikke bli for tynn. Den skal så vidt holde formen. Legg røren med to skjeer i en ring på en stekeplate med bakepapir.

2. Stek kaken midt i ovnen eller nederst ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist og del den i to på langs. Legg salat, skinke, ost, ananas, paprika og agurk pent i ringen. Legg på overdelen.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn