Skjermkrigen

Den amerikanske tv-kanalen HBO har fått æren for å ha revolusjonert tv som medium med utallige populære serier. Kan den nye serien «Boardwalk Empire» som er Norgesaktuell, måle seg med «Sopranos»?

Arvtakeren: HBO var på topp med Sopranos-serien. Nå håper det at "Boardwalk Empire" med Steve Buscemi gjentar bedriften. Foto: HBO/Kanal+
Arvtakeren: HBO var på topp med Sopranos-serien. Nå håper det at "Boardwalk Empire" med Steve Buscemi gjentar bedriften. Foto: HBO/Kanal+Vis mer

||| «Du kan ikke være halvveis gangster lenger», sier Enoch «Nucky» Thompsons unge protegé i første episode av «Boardwalk Empire». Det er Atlantic City, det er 1920, det er en av de første dagene i forbudstiden og begynnelsen på organisert kriminalitet i Amerika. Og det er ikke umulig at betal-tv-kanalen Home Box Office (HBO) hadde et liknende motto da de bestemte seg for å satse alle sparepengene sine på å gjenskape tidsepoken på skjermen - og få legenden Martin Scorsese til å regissere pilotepisoden.

Du kan ikke lage et halvveis gangsterdrama lenger. Ikke når du er kanalen som har fått æren for å revolusjonere tv.

Juni 2007. En hel verden sitter måpende foran en tv-skjerm som har gått i svart. 86. og siste episode av «The Sopranos» er over, og de ni millioner tv-seerne som har fulgt Tony Soprano gjennom hjerteinfarkt, psykolog-timer, familieproblemer, spaghettimiddager og mafiaoppgjør, blir sjokkert av en slutt som ikke nøster opp, som ikke roer ned, som ikke runder av. Den bare...slutter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.