Skjev, gammel dame

Homoforkjemper Karen-Christine Friele (70) forstår hvorfor den nye statuen av henne ikke bør stå ute. Det kan jo fort bli mye urinering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAREN-CHRISTINE FRIELE står foran stuevinduet og skuer utover mot slalåmbakkene på Geilo. Skipsrederdatteren har kledd seg i olabukse, strikkegenser og blanke sko. Hun har pynt i ørene og et tynt lag leppestift. Frisyren er kortere enn noen gang. Det er noen dager siden nå. Noen dager siden hun fikk høre hva som ble skrevet om henne på internettsidene til NRK. Noen der ute hadde åpenbart problemer med at en homoaktivist var nominert til prisen «Århundrets nordmann». Sjikanen var så grov at Friele følte hun måtte si ifra.

-  Det eneste jeg forlangte var at NRK tok ut de aller groveste, det om lik og homoer og dyr, og ... nei, uff.

Hun rister på hodet. Et stykke foran henne, i alpinanlegget Vestlia, kan man skimte en og annen skiløper skli ned fjellsiden.

-  Jeg er ikke spesielt sensibel av meg, men jeg ble nok såret. Det hadde vært greit hvis debatten gikk på ting som at: «Hun derre lesbiske hurpa oppe i fjellheimen, hun har bare gjort vondt verre for disse homsene». Men det gikk ikke på slike ting. Og jeg fornemmet at det som ble skrevet kom fra slike menn som ikke slipper til i avisene, men som endelig fikk utløp for sine grisete fantasier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer