Skjøt på hjelpehelikopter med pil og bue

Et livstegn fra primitive stammer på Andamanene og Nikobarene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RØMTE INN I JUNGELEN. Overlevende blant stammefolket på øya Car Nicobar forsvant til skogs etter at flere hundre av deres venner og slektninger ble drept av tsunamien 2. juledag. Mandag - åtte dager etter ulykken - var de fortsatt i skjul i skogene, der de lever av kokosnøtter, bananer, ville bær og poteter, skriver Reuters.

- Det er ikke mye å spise der, men de tør ikke komme ned, sier Zainuddin, en av de overlevende som besøkte en slektning på sykehuset i Car Nicobar, den nordligste av øyene i Nikobarene.

Enkelte stammer på disse indiske øygruppene lever et meget isolert liv. De er jegere og sankere utstyrt med spyd eller pil og bue, kledd i bark eller blader fra trærne.

Skepsisen mot fremmede er mange steder veldig stor. Det fikk et indisk kystvakthelikopter merke da det fløy over Sentinel-øya i Andamanene for å sjekke tilstanden og slippe ned nødforsyninger. Dusinvis av stammemenn skjøt med pil og bue mot helikopteret, skriver BBC News.

- Jeg antar at det betyr at det er OK med dem, sier en lokal politimann.

TUSENER SAVNET. Øygruppene Andamanene og Nikobarene i det indiske hav tilhører India, og består av mer enn 500 øyer. De fleste av dem er ubebodde, og ligger rundt 120 mil øst for det indiske fastlandet. Da flodbølgene på 9-10 meters høyde skyllet over øyene, ble et stort antall mennesker drept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.