Du leser nå Dagbladet Pluss
ROMANIA: Romabarn leker i byen Raducaneni. Landet har den største romanibefolkningen i Europa, med godt over to millioner. Mange av dem lever i gettoer og søppelhauger, men mange er også velstående og for lengst assimliert inn i majoritetsbefolkningen. Rumenske nasjonalister appellerer til befolkningens fordommer mot romaene og jobber for et «raserent» Romania. Foto: 
AFP PHOTO/DANIEL MIHAILESCU
ROMANIA: Romabarn leker i byen Raducaneni. Landet har den største romanibefolkningen i Europa, med godt over to millioner. Mange av dem lever i gettoer og søppelhauger, men mange er også velstående og for lengst assimliert inn i majoritetsbefolkningen. Rumenske nasjonalister appellerer til befolkningens fordommer mot romaene og jobber for et «raserent» Romania. Foto: AFP PHOTO/DANIEL MIHAILESCU Vis mer

Skjøt på sigøynere med pil og bue

Romfolkets historie i Europa er preget av 1000 år med diskriminering med loven i hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

||| SOMMEREN ER HØYSESONG for krim, dop og tigging. Romfolk er ofte med i slike historier.

I VG denne uka handlet det om «politiets egne skrekkbilder» fra steder romfolk har bodd. Romfolk bruker gravstøtter som do og bor i barnehagelekestuer, kan vi lese. Det er så ille at Rusken-general Jan Haugers ryddemannskap får verneutstyret ødelagt når de rydder etter dem: - Det er en helt ufyselig jobb. Det er så uhyggelig som det går an, sier han til VG.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer