Skjøt på sigøynere med pil og bue

Romfolkets historie i Europa er preget av 1000 år med diskriminering med loven i hånd.

ROMANIA: Romabarn leker i byen Raducaneni. Landet har den største romanibefolkningen i Europa, med godt over to millioner. Mange av dem lever i gettoer og søppelhauger, men mange er også velstående og for lengst assimliert inn i majoritetsbefolkningen. Rumenske nasjonalister appellerer til befolkningens fordommer mot romaene og jobber for et «raserent» Romania. Foto: 
AFP PHOTO/DANIEL MIHAILESCU
ROMANIA: Romabarn leker i byen Raducaneni. Landet har den største romanibefolkningen i Europa, med godt over to millioner. Mange av dem lever i gettoer og søppelhauger, men mange er også velstående og for lengst assimliert inn i majoritetsbefolkningen. Rumenske nasjonalister appellerer til befolkningens fordommer mot romaene og jobber for et «raserent» Romania. Foto: AFP PHOTO/DANIEL MIHAILESCU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SOMMEREN ER HØYSESONG for krim, dop og tigging. Romfolk er ofte med i slike historier.

I VG denne uka handlet det om «politiets egne skrekkbilder» fra steder romfolk har bodd. Romfolk bruker gravstøtter som do og bor i barnehagelekestuer, kan vi lese. Det er så ille at Rusken-general Jan Haugers ryddemannskap får verneutstyret ødelagt når de rydder etter dem: - Det er en helt ufyselig jobb. Det er så uhyggelig som det går an, sier han til VG.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer