ET LIV I BIL: Marit Christensen er avhengig av sin kjære venn bilen, hovedsakelig som følge av hofteproblemene, men også fordi hun frykter et nytt hjerteinfarkt. Her på Skøyen i Oslo, hvor hun også bor.
ET LIV I BIL: Marit Christensen er avhengig av sin kjære venn bilen, hovedsakelig som følge av hofteproblemene, men også fordi hun frykter et nytt hjerteinfarkt. Her på Skøyen i Oslo, hvor hun også bor.Vis mer

Skjulte sykdommer: - Det er tøft å ha det slik. Man tror alltid det verste

Hun har slitt med til dels svært synlige sykdommer i 17 år. Men det er et nytt usynlig hjerteinfarkt Marit Christensen frykter mest. Skjønt, frykter og frykter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg er ikke redd for å dø. Et massivt hjerteattakk kjenner du ikke. Det er en human måte å dø på, sier den tidligere NRK-profilen.

- Men i år har jeg for første gang følt redsel. En angst for at utgangen nærmer seg. Og jeg vil ikke pakke sammen ennå. Jeg vet at jeg lever på overtid. Uten flinke leger og god medisin, hadde jeg vært død for lenge siden.

Uoppdaget

Marit Christensens angst er ikke ubegrunnet. Da hun i 2007 fikk hjerteinfarkt, oppdaget legene at hun hadde hatt ett infarkt også tidligere. Trolig året før, et stille infarkt som ikke ble oppdaget da det inntraff, men som hadde laget et sår på hjertet.

- Det andre infarktet, det store, kom altså i påsken 2007. Noen uker før hadde jeg hatt vondt under skulderbladet, og gått til lege. Han spurte om det føltes som en elefant på brystet, et kjent symptom på hjerteinfarkt. Jeg svarte: «Nei, det føles mer som en hest på ryggen.» Det var jo der smertene satt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn