Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Skogens ro

Det er ikke bare Nøtteliten som bor i toppen av et tre.

||| Åtte meter over bakken, med utsikt over Stormyra, ligger Furuhytta. Småfuglene flyr sin vei i det vi kommer trampende opp trappene, men så snart vi lukker oss inn i hytta kommer de tilbake. De forsvinner igjen når hakkespetten kommer.

Vi har kjørt mot Hamar, gjennom Brumundal, oppover Ringsakerfjellet mot Sjusjøen, og plutselig ser vi et lite, blått skilt som viser vei til et vandrerhjem. Midt uti ødemarka. Gründer og hyttebygger Frode Schei viser vei de to hundre meterne ned til hytta. Han lette lenge for å finne det perfekte sted å bygge et overnattingssted i trærne, og både utsikt og dyreliv har vært viktige faktorer.

- Som guttunge bygde jeg hytter i trærne hjemme på Høybråten i Groruddalen. Under den grønne bølgen på 70-tallet utdannet jeg meg som skogtekniker, og etter 25 år her i Brumundal kjenner jeg skogene. Dette prosjektet er nok en kombinasjon av skapertrang og egne fritidsinteresser, sier Frode Schei.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?