Skreifilet med brokkolipuré

4 porsjoner.

800 g skreifilet uten bein men med skinn, salt og pepper, olje og smør til steking. Brokkolipuré: 500 g brokkoli 1 ss smør 1 dl matfløte salt og pepper 2 vårløk i små biter. Tilbehør: Noisettepoteter 1 rød paprika. Kok brokkolien mør i lettsaltet vann. Hell av vannet, tilsett smøret og mos brokkolien. Tilsett fløte og rør godt til en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Skrap fiskeskinnet godt og del fileten i serveringsstykker. Dryss salt på filetsiden og stek skreien med skinnsiden ned. Stek i en blanding av smør og olivenolje til skinnet er brunt og sprøtt. Snu fisken og stek raskt på filetsiden. Legg fisken over på varme tallerkener eller fat. Stek vårløken raskt i stekefettet etter fisken. Kjøp noisettepoteter og varm dem etter anvisning på pakken. Vanlige kokte poteter er også godt som tilbehør. Server den stekte skreien med brokkolipuré, poteter, vårløken og strimler med frisk paprika.