Skriver vestover

Marita Liabø (34) sjokkerer seg selv når hun skriver. Romanpersonen lever inni hodet hennes. Nå drømmer hun om å stikke av. Med ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Å, KAN EG FÅ ei svele?!

På Kaffistova i Oslo runger det i rosemalte fat og skjelver i bringa på portrettet av Halldis Moren Vesaas. Forfatteren og filologen fra Førde uttrykker så spontan glede over ei takkestekt surmelkskake med smør og sukker at klientellet skvetter til og velter rekesmørbrød opp i kaffekoppen. Marita Liabø er vever, blid og kledd i en mørk grønnfarge fra den politiske venstresida. Og så impulsiv som bare rødhårete kvinner fra Distrikts-Norge kan være. Nå vurderer hun å stikke fra billedkunstner-mann og hus på Vålerenga for å bli geitebonde på Vestlandet sammen med romanfiguren sin.

-  Jeg vil jo ha mannen min, men jeg vil ikke ha Oslo, smiler Marita oppgitt.

I sin femte roman «Under brua» som nettopp er kommet ut, byr hun på den skallete sogningen Simon. Et sjumilssteg hjemover etter fire bøker på bokmål og historier fra land som Kambodsja og Guatemala. Boka handler om å finne et sted hvor man føler at man hører til.

-  Jeg tror Sogn og Fjordane kan være mer interessant for nordmenn enn Tibet. Og det sier jeg ikke bare fordi jeg er fjogning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer