Skrivestuene

Hvor sitter forfatterne når de forfatter?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HARALD ROSENLØW EEG (38)

Aktuell: Romanen «Løp hare, løp». Har også skrevet manus til filmen «De usynlige» som kommer på kino i slutten av september.

Skriver: Hjemme i Tåsenveien i Oslo. Blir drevet rundt i huset og har skrevet i kott, skap, på barnerommet og i stua. Som småbarnsfar må han til tider jobbe under ekstreme forhold.

- Hvorfor jobber du hjemme?

- Jeg er ikke så kresen på hvor jeg sitter, og kan skrive nesten hvor som helst så lenge jeg har musikk på dataen og øretelefoner. Tidligere satt jeg på «Screenwriters Oslo» i kontorfellesskap. Det var inspirerende å sitte vegg i vegg med andre forfattere, og se hvordan de jobber med samme pulsen som en selv. Nå er det mange møter med filmjobbingen min, og jeg synes det er deilig å sitte hjemme ellers. Det er godt å slippe å gå forbi Oslo S. hver dag, og jeg er takknemlig for hver blanke arbeidsdag jeg har her.

- Hvordan vil du beskrive dette stedet?

- Jeg trenger bare en halv kvadratmeter, og blir drevet rundt i huset alt etter livssituasjon. I det siste har jeg sittet ved en pult på rommet til Noah (3), men nå har jeg flyttet ut derfra. Favorittstedet er på kjøkkenet eller i sofaen ved stuebordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer