Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Skumsprøyt

Måltidet var et luftslott.

Pisket stemning: Tilslørte jordbærpiker - med krem, sitronskall, brødsmuler og hasselnøtter - er en sommerlig variant av en urnorsk klassiker. Foto: Mette Randem.
Pisket stemning: Tilslørte jordbærpiker - med krem, sitronskall, brødsmuler og hasselnøtter - er en sommerlig variant av en urnorsk klassiker. Foto: Mette Randem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skum er for 2000-tallet hva balsamico var for 1990-tallet: Det er overalt og ofte helt ubegrunnet. Til tider er det så mye skum i maten at det kan være vanskelig å finne noe å sette tennene i.

Skumbølgen, hvis man kan kalle den det, begynte i eksperimentelle kjøkken, hvor vitenskapelig orienterte kokker frydet seg over muligheten til å lage sauser som var så lette, så flyktige at det virket som om de svevet over tallerkenen. Og fra avantgarden spredde det seg bakover i rekkene. Selv de som ikke var spesielt interesserte følte at de måtte være med. Tykningsmidler og kjemikalier som lenge hadde vært brukt av matindustrien, ble en del av restaurantenes hjelpemidler. Der et måltid ute på luksusrestaurant tidligere handlet om å fete seg opp på tjukke sauser, var det plutselig tilværelsens uutholdelige letthet du fikk servert på tallerkenen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?