Slagferdig sauebonde

Gårdbruker Bernt Hågensen slo ned naboen etter en sauekrangel. Det resulterte i tre løse tenner, blåveis og kutt i leppa. Og vips var den munnrappe Ap-politikeren tilbake i rampelyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

{ndash}Har du det bra nå? - Med det som skjedde sankthansaften har jeg det slettes ikke bra. Jeg håper det er forbigående. {ndash}Er det sunt med et slagsmål i ny og ne? - Min erfaring er at det ikke er sunt. De fleste som har vært i slagsmål, ønsker etterpå at det ikke hadde skjedd. {ndash}Hvorfor gikk dere i tottene på hverandre? - Det er en komplisert forhistorie. Jeg var kraftig provosert den kvelden, og så skjedde det bare. {ndash}Du forsvant fra den politiske arena etter at du som fylkesleder i Nord-Trøndelag kritiserte Jagland offentlig. Hva skjedde? - Jeg følte et behov for å ta meg av tingene på hjemmebane. Jeg kom veldig i medias søkelys. Jagland-prosessen var krevende. {ndash}Det lønner seg kanskje ikke å kritisere ledelsen i et parti som Ap? - Å være uenig med egen ledelse kan utvilsomt være belastende. Men det er ikke noe spesielt for Ap. {ndash}Hvorfor er du så begeistret for sauer? - Jeg kommer i kontakt med naturen. Sau og rein er de to tamdyrartene som utnytter utmarksbeite og produserer ren mat. {ndash}Var det dine sauer som svarte på din telefonsvarer? - He-he-he. Sauebrekingen er vel faktisk fra en CD jeg hadde. Så ingen av dem er mine. {ndash}Jeg hørte du var på setra i dag. Det høres idyllisk ut? - Kjempeidyllisk. Den ligger cirka fem kilometer fra gården vår her i Lierne. Jeg driver med både sau og kommersielt reiseliv. Jeg har bygd et reiselivsanlegg. Vi tar badstue, danser, padler og rir. Det var litt derfor jeg hoppet av politikken: for å få mer tid til reiseliv. {ndash}I denne spalten spør vi om meningen med livet, og vi er kanskje inne på din mening med livet nå? - På en måte. Livskvaliteten min er blitt bedre nå som jeg jobber full tid med gård og reiseliv. Setra heter for øvrig Gammelheim, fordi den er den eldste bygningen i distriktet. Så når folk spør etter meg, sier ungene at «Bernt er på Gammelheimen», he-he. {ndash}Er det noe du angrer på så langt i livet? - Ja, mye, og spesielt på at jeg banket opp naboen. - Har du tenkt å skvære opp med naboen? - Jeg vil avvente etterforskningen. Så blir nok tida etter hvert moden for å skvære opp. {ndash}Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom? - «Bernt, du er ikke kommet feil. Du vil finne noen av dine venner her også.» thomas.ergo@dagbladet.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer