Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slektshistorie i 60 deler

Prinser, konger og dronninger har spist av serviset til Ellen Holager Andenæs (70). I dag er det forbeholdt familien, og da står gjerne ihjelkokte ryper på menyen.

SNART 150 ÅR: - Det er klart at det er morsomt å tenke på alle de samtalene som har blitt ført over dette serviset, og all maten som er inntatt i løpet av så mange år, sier Ellen Holager Andenæs om det hånddekorerte serviset hun har fått av sin mor. Foto: Jo Straube
SNART 150 ÅR: - Det er klart at det er morsomt å tenke på alle de samtalene som har blitt ført over dette serviset, og all maten som er inntatt i løpet av så mange år, sier Ellen Holager Andenæs om det hånddekorerte serviset hun har fått av sin mor. Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke spesielt sentimental av meg, sier advokat Ellen Holager Andenæs.

- Men jeg syns det er veldig hyggelig å dekke opp med dette serviset som har vært i familien i snart 150 år.

Hun viser fram monogrammet på en av hele seksti tallerkener, bestående av initialene N, F og G. Ninna og Fredrik Gerner, oldeforeldrene hennes på morssiden. Da de giftet seg i Garnisonskirken i København en maidag i 1872, ble serviset innkjøpt. Antallet – og at hver eneste gjenstand er dekorert for hånd – sier noe om det unge parets stand.

- Ingen tvil om at forbindelsen som ble inngått var ment å vare. Det var andre tider. I dag skilles jo mange før de får rukket å takke for bryllupspresangene, sier Holager Andenæs, og ler en kort og karakteristisk latter som ofte kommer som et påheng til hennes ytringer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?