Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir DU selskapets midtpunkt

Replikkene smeller raskt fram og tilbake, og man skal være bra på hugget for å slippe til.

MIDTPUNKT: _ Noe plukket jeg opp, og her er oppskriften på hvordan DU kan bli selskapets midtpunkt, skriver Hallgeir Opedal. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.
MIDTPUNKT: _ Noe plukket jeg opp, og her er oppskriften på hvordan DU kan bli selskapets midtpunkt, skriver Hallgeir Opedal. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer

Grytidlig en søndag morgen våknet jeg med et rykk, og tenkte: NEI!

Kvelden før hadde jeg vært i et herrelag - vi er en gjeng som de siste femten-tjue åra har møttes med ujevne mellomrom - godt voksne menn, verbale og kunnskapsrike kverulanter, og når vi møtes blir det alltid høylytte diskusjoner. Replikkene smeller raskt fram og tilbake, og man skal være bra på hugget for å slippe til, og man må hogge i det rette øyeblikk, for brått dreier diskusjonen i en annen retning, nytt tema seiler over bordet, og der sitter jeg og svelger vin og alt mitt usagte, og for å summere opp femten-tjue års kameratskap:

Jeg har i hovedsak vært en lytter.

Men denne lørdagskvelden hadde jeg lyttet lenge nok, og det merket jeg straks jeg fikk velkomstdrinken i hånda, jeg var proppende full av meninger og markeringsbehov, og det tok ikke mange glass før jeg var oppå bølgen. Med den største selvfølgelighet uttalte jeg meg om mellomvalget i USA, om Brexit, bloggere, #metoo, abort, pressestøtte, NRK og fregatter, og jeg merket at jeg ble lyttet til, det var anerkjennende blikk, bekreftende nikking, det var latter og bifall, og alt dette var som heroin - eller ostepop - jeg ville ha mer, jeg tok ordet igjen og igjen, jeg holdt på ordet, og når jeg mistet det, avbrøt jeg og protesterte, jeg overdøvde og overkjørte. Tilfreds forlot jeg selskapet, og gikk ut i novembernatta, strålende fornøyd med meg selv.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?