MIDTPUNKT: _ Noe plukket jeg opp, og her er oppskriften på hvordan DU kan bli selskapets midtpunkt, skriver Hallgeir Opedal. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.
MIDTPUNKT: _ Noe plukket jeg opp, og her er oppskriften på hvordan DU kan bli selskapets midtpunkt, skriver Hallgeir Opedal. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.Vis mer

Slik blir DU selskapets midtpunkt

Replikkene smeller raskt fram og tilbake, og man skal være bra på hugget for å slippe til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Grytidlig en søndag morgen våknet jeg med et rykk, og tenkte: NEI!

Kvelden før hadde jeg vært i et herrelag - vi er en gjeng som de siste femten-tjue åra har møttes med ujevne mellomrom - godt voksne menn, verbale og kunnskapsrike kverulanter, og når vi møtes blir det alltid høylytte diskusjoner. Replikkene smeller raskt fram og tilbake, og man skal være bra på hugget for å slippe til, og man må hogge i det rette øyeblikk, for brått dreier diskusjonen i en annen retning, nytt tema seiler over bordet, og der sitter jeg og svelger vin og alt mitt usagte, og for å summere opp femten-tjue års kameratskap:

Jeg har i hovedsak vært en lytter.

Men denne lørdagskvelden hadde jeg lyttet lenge nok, og det merket jeg straks jeg fikk velkomstdrinken i hånda, jeg var proppende full av meninger og markeringsbehov, og det tok ikke mange glass før jeg var oppå bølgen. Med den største selvfølgelighet uttalte jeg meg om mellomvalget i USA, om Brexit, bloggere, #metoo, abort, pressestøtte, NRK og fregatter, og jeg merket at jeg ble lyttet til, det var anerkjennende blikk, bekreftende nikking, det var latter og bifall, og alt dette var som heroin - eller ostepop - jeg ville ha mer, jeg tok ordet igjen og igjen, jeg holdt på ordet, og når jeg mistet det, avbrøt jeg og protesterte, jeg overdøvde og overkjørte. Tilfreds forlot jeg selskapet, og gikk ut i novembernatta, strålende fornøyd med meg selv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn