Slik dater norskpakistanere

Om kaste og den vanskelige kjærligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ PAKISTANS STØRSTE sjekkenettsted Shaadionline, søker flere hundre norskpakistanere etter sine framtidige livsledsagere.

Her kan du lese hvor mye de som er på sjekker\'n tjener i måneden, hvor religiøse de er, hva slags ansiktsfarge de har og hvilken kaste de tilhører. 

Mange legger ut en egen profil, i andre tilfeller er det verge, far eller andre familiemedlemmer som gjør det på vegne av en slektning. 

På nettstedet har for eksempel søsteren til norskpakistanske Maya (22) lagt ut en kontaktannonse hvor hun skriver at Maya har et vanlig utseende, er moderat muslim, har lys ansiktsfarge og tilhører kasten gujjar/chaudrey.

KASTE FREMSTÅR SOM sentralt på nettstedet, og hvilken kaste en tilhører er fortsatt sentralt for Norges 28 200 norskpakistanere. Alle tilhører en kaste, og særlig viktig blir tilhørigheten når man skal finne en å gifte seg med, som vi ser tydelig på  Shaadionline.

Dagbladet.no har snakket med en rekke norskpakistanere om hvilken kaste de tilhører, og hvor stor rolle de mener kastesystemet spiller i dag.

- Alle må være stolt over sin egen kaste. Å bytte kaste er som å bytte sin egen far, sier Senterparti-politikeren Danny Ghazanfar Chaudhry (46) til Dagbladet.no. For å vise hvilken kaste han tilhører legger han til Chaudhry etter etternavnet sitt (Ghazanfar), noe som er vanlig blant pakistanere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer