Hjemmelagd: På seinsommeren har hvitløken store hvite, tydelige fedd – omtrent som den du kjøper i butikken. Foto: Maria Fors Östberg
Hjemmelagd: På seinsommeren har hvitløken store hvite, tydelige fedd – omtrent som den du kjøper i butikken. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

Slik dyrker og lagrer du hvitløk

Hvitløk du kjøper på butikken, begynner fort å spire i romtemperatur. Hjemmedyrket hvitløk oppfører seg annerledes.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ifølge den franske gastronomen Marcel Boulestin begynner lykken, geografisk sett, der de bruker hvitløk i matlagingen. Han hadde neppe våre nordlige breddegrader i tankene, men det kunne han godt hatt:

Hvitløken har for lengst inntatt nordiske kjøkken, og er på sterk frammarsj i plantekassene og kjøkkenhagene våre også. Med god grunn.

På seinsommeren, i skiftet juli – august, ser hjemmedyrket hvitløk ut omtrent som den du kjøper i butikken: stor og hvit med tydelige fedd. Den perfekte hvitløk skal høstes når den er som størst, men før feddene begynner å falle fra hverandre.

Men alt det der skjer naturligvis under jorda, så hvordan kan du vite akkurat når tiden er inne, ut ifra det du ser over jorda?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn