Hjemmelagd: På seinsommeren har hvitløken store hvite, tydelige fedd – omtrent som den du kjøper i butikken. Foto: Maria Fors Östberg
Hjemmelagd: På seinsommeren har hvitløken store hvite, tydelige fedd – omtrent som den du kjøper i butikken. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

Slik dyrker og lagrer du hvitløk

Hvitløk du kjøper på butikken, begynner fort å spire i romtemperatur. Hjemmedyrket hvitløk oppfører seg annerledes.

Ifølge den franske gastronomen Marcel Boulestin begynner lykken, geografisk sett, der de bruker hvitløk i matlagingen. Han hadde neppe våre nordlige breddegrader i tankene, men det kunne han godt hatt:

Hvitløken har for lengst inntatt nordiske kjøkken, og er på sterk frammarsj i plantekassene og kjøkkenhagene våre også. Med god grunn.

SELVDYRKER: Sara Bäckmo er kjøkkenhagenerd. Året rundt dyrker hun grønnsaker i sin økologiske kjøkkenhage i Sør-Sverige. Hun forsyner familien på seks med alt de spiser av grønnsaker store deler av året, og blogger om det på sarabackmo.no. Her forsyner hun Magasinets lesere med grønn inspirasjon og dyrketips, som passer både i byen og på landet. Foto: Maria Fors Östberg Vis mer

På seinsommeren, i skiftet juli – august, ser hjemmedyrket hvitløk ut omtrent som den du kjøper i butikken: stor og hvit med tydelige fedd. Den perfekte hvitløk skal høstes når den er som størst, men før feddene begynner å falle fra hverandre.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn