Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik er katten Astrids hemmelige liv

Vi tilkalte en kattefilosof og en zoolog og satte spionkamera på Astrid (4) – for å avsløre sannheten om pus.

DOBBELTLIV: Hva gjør kjæledeggen vår når vi ikke ser henne? Med overvåkningsutstyr i pelsen skal Astrid gi et unikt innblikk i livet som katt. Foto: Hørn H. Moen
DOBBELTLIV: Hva gjør kjæledeggen vår når vi ikke ser henne? Med overvåkningsutstyr i pelsen skal Astrid gi et unikt innblikk i livet som katt. Foto: Hørn H. Moen Vis mer

ASTRID! PSSS, PSS, PSS! ASSSSTRID! Hvor er hun hen? Hvorfor kommer hun ikke? Familiens mest egenrådige medlem kan ikke være på rømmen denne morgenen. En helt spesiell gjest er i anmarsj og det er Astrid han skal besøke. Da tar det seg dårlig ut at hun har gått i dekning i en busk. Eller gjemt seg under terrassen til naboen.

– Hei! Har du sett Astrid? Naboen ser på meg med flakkende blikk. Jeg forklarer andpustent: – Ja, altså katta vår? Den som er langhåret, makrellfarget, med striper? Hun skal til konsultasjon hos filosof, skjønner du. Så det haster å få kloa i henne.

En halvtime seinere står Lars Fredrik Svendsen, professor i filosofi og forfatter av boka «Å forstå dyr – en filosofi for hunde- og katteelskere», på døra som bestilt. Analyseobjektet er pågrepet i siste liten ved hjelp av list og en raslende rake i grusen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?