Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik er maktbalansen i senga

Hun forsøker å gjette hvordan han vil at hun skal være i senga istedenfor å uttrykke egne behov. Han blir usikker på hva hun vil og leder derfor an.

HEMMER NYTELSEN: Mange kvinner synes de har for store eller for små pupper, magen er for rund, baken for bred, eller lårene er for tykke, og snarere enn å
fokusere på egen nytelse er de opptatt av å skjule dette for partneren sin. Foto: NTB Scanpix/ Shutterstock
HEMMER NYTELSEN: Mange kvinner synes de har for store eller for små pupper, magen er for rund, baken for bred, eller lårene er for tykke, og snarere enn å fokusere på egen nytelse er de opptatt av å skjule dette for partneren sin. Foto: NTB Scanpix/ Shutterstock Vis mer

Tilbake på 1990-tallet beskrev unge menn ofte en god elskerinne som aktiv og initiativtagende. Når de ikke uttrykte at de ville ha en kjærlig og omsorgsfull kvinne i senga, var det trolig fordi menn tok disse egenskapene ved kjønn for gitt.

I dag er bildet endret. Kvinner flest vet at de skal være aktive, initiativtagende, kreative og lekne i senga for å bli oppfattet som en seksuelt kompetent partner for mannen. Og det å bli oppfattet som seksuelt inkompetent er knusende for selvbildet.

En feil kvinner begår i senga er å neglisjere egne behov og å sette det hun antar er mannens behov i fokus. Hun er med andre ord ikke subjekt i den seksuelle situasjonen, men sitt eget objekt. Det betyr at hun forsøker å gjette hvordan han vil at hun skal være i senga istedenfor å konsentrere seg om å uttrykke det som er godt for henne.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?