HEMMER NYTELSEN: Mange kvinner synes de har for store eller for små pupper, magen er for rund, baken for bred, eller lårene er for tykke, og snarere enn å
fokusere på egen nytelse er de opptatt av å skjule dette for partneren sin. Foto: NTB Scanpix/ Shutterstock
HEMMER NYTELSEN: Mange kvinner synes de har for store eller for små pupper, magen er for rund, baken for bred, eller lårene er for tykke, og snarere enn å fokusere på egen nytelse er de opptatt av å skjule dette for partneren sin. Foto: NTB Scanpix/ ShutterstockVis mer

Slik er maktbalansen i senga

Hun forsøker å gjette hvordan han vil at hun skal være i senga istedenfor å uttrykke egne behov. Han blir usikker på hva hun vil og leder derfor an.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tilbake på 1990-tallet beskrev unge menn ofte en god elskerinne som aktiv og initiativtagende. Når de ikke uttrykte at de ville ha en kjærlig og omsorgsfull kvinne i senga, var det trolig fordi menn tok disse egenskapene ved kjønn for gitt.

I dag er bildet endret. Kvinner flest vet at de skal være aktive, initiativtagende, kreative og lekne i senga for å bli oppfattet som en seksuelt kompetent partner for mannen. Og det å bli oppfattet som seksuelt inkompetent er knusende for selvbildet.

En feil kvinner begår i senga er å neglisjere egne behov og å sette det hun antar er mannens behov i fokus. Hun er med andre ord ikke subjekt i den seksuelle situasjonen, men sitt eget objekt. Det betyr at hun forsøker å gjette hvordan han vil at hun skal være i senga istedenfor å konsentrere seg om å uttrykke det som er godt for henne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn