Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik får du en perfekt ferie

Det viktigste er ikke hvor vi er, men hvordan vi har det der vi er.

Gjør det beste ut av det: Bjørk Matheasdatter minner om verdens enkleste øvelse. Foto: Scanpix/Shutterstock
Gjør det beste ut av det: Bjørk Matheasdatter minner om verdens enkleste øvelse. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer

På en badebåt, underveis til en av verdens vakreste strender, legger jeg merke til en gresk og en svensk familie. Begge har to gutter i fem- til sjuårsalderen. Det greske paret sitter tett inntil hverandre og holder hver sin gutt på fanget. De snakker med barna og ler. De svenske barna er utstyrt med uv-drakter og redningsvester. Mor finner fram solkremen. «Vi smurte jo hele kroppen før vi tok på draktene», sier eldstemann, og forsøker å vri seg ut av foreldrenes kremete fingre. «Man må smøre seg én gang i timen», sier far. Ferdig smurt setter guttene seg på hver sin side av båten, og foreldrene passer et barn hver.

Vel framme løper den greske familien rett ut i havet og avkjøler seg, før de slår opp parasollen nede i vannkanten. Mor finner fram brus fra kjølebagen. Far svømmer ut med harpunen og vinker til sønnene som leker og spruter i vannet. Den svenske familien diskuterer lenge og vel hvor det er best å slå leir. De ender under en busk et godt stykke fra vannet. «Bli med og bad,» sier guttene. «Vent», sier far. «Kan vi ta av vestene, da?» «Nei, ikke før vi er klare», sier mor. Og guttene venter i den brennhete sanden mens foreldrene setter opp det lille strandteltet etter alle bruksanvisningens regler.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?