Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik får du harmoniske barn

Det viktigste er kjærlighet, og å skjønne forskjellen på høyre og venstre hjernehalvdel.

PUSING FRAMFOR PRESTASJONSPRESS: Hvis du er en forelder som ønsker å bytte ut hverdagskonfliktene med harmoniske barn som trives og vokser opp til å bli lykkelige og empatiske voksne, bør du fokusere på to ting: 1. Hvordan hjernen fungerer. 2. Å overøse barnet ditt med kjærlighet. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSEN
PUSING FRAMFOR PRESTASJONSPRESS: Hvis du er en forelder som ønsker å bytte ut hverdagskonfliktene med harmoniske barn som trives og vokser opp til å bli lykkelige og empatiske voksne, bør du fokusere på to ting: 1. Hvordan hjernen fungerer. 2. Å overøse barnet ditt med kjærlighet. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSENVis mer

(Magasinet:) - Barn trenger ikke å oppdras. Foreldreskap handler om å elske barnet ditt betingelsesløst, sier Ragnhild Salomonsen.

Hun er foreldre-coach og forfatter av bloggen «Empatisk samspill», og mener oppdragelsesbegrepet skaper frustrasjon både hos foreldre og barn.

- Det har for lengst gått ut på dato, og dessuten er det misvisende.

Salomonsen har i stedet lansert et begrep som hun mener er mer dekkende for dagens foreldrerolle: Å oppelske.

Ny æra - nytt fokus

- Mens begrepet «oppdragelse» gjerne brukes om en standard vi må leve opp til, favner «oppelske» relasjonsbyggingen mellom barn og voksne. Vår viktigste oppgave som foreldre er å overøse barna våre med kjærlighet, medfølelse og empati.