Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik fikk Hallgeir ski-gleden tilbake igjen

Det er ikke lett å bo i Norge.

Dårligere: Ettersom vintre kom, og smeltet bort, ble jeg faktisk en dårligere skiløper, skriver Hallgeir Opedal. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
Dårligere: Ettersom vintre kom, og smeltet bort, ble jeg faktisk en dårligere skiløper, skriver Hallgeir Opedal. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIXVis mer

Jo, før jeg kommer med en innrømmelse, må jeg få minne om at det ikke er lett å bo i Norge. Med en beliggen­het langt mot nord er landet belemret med et subarktisk klima, som setter høye krav til menneskene som bor her, og skal man leve et godt liv i Norge, må man omfavne alle dets lunefulle årstider. Den uforutsigbare våren, den svikefulle sommeren, den regntunge høsten og – den lange, kalde, døde og nattsvarte vinteren. Spesielt den siste kan være en ut­fordring, men klarer man ikke å favne om vinteren, ja, da lever man ikke fullt og helt i dette furete og værbitte landet, kun stykkevis og delt.

Med disse ord som bakteppe:

Ja, det var feil av meg å slutte å gå på ski for halvannet år siden. Med kokett patos bekjentgjorde jeg at jeg skulle slutte, at jeg la opp, jeg skrev det sågar her i Magasinet, og der og da, i april 2016, kjentes det som en veloverveid og fornuftig avgjørelse. I mange år hadde jeg pint meg rundt på disse skiene, men jeg var ikke drevet av skiglede, jeg var bundet av tradisjon, forventning, ja, plikt. Og altfor lenge levde jeg i den villfarelse at jeg kunne bli en god skiløper, at jeg hadde et potensial.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.