Slik forsvant rasisme på fire minutter

Forskere mener vi mennesker ikke har et «rasismegen.»

HVA SKJER'A? Tvillingene Layton (til høyre) og Kaydon Richardson fra Middlesbrough ble født i 2006 med forskjellig hudfarge. Ekspertene sa at sjansen for dette en til en million. Når de vokser opp vil de nok komme til å bruke andre kjennetegn enn hudfarge for å plassere folk i sin egen alliansegruppe. Foto: EPA
HVA SKJER'A? Tvillingene Layton (til høyre) og Kaydon Richardson fra Middlesbrough ble født i 2006 med forskjellig hudfarge. Ekspertene sa at sjansen for dette en til en million. Når de vokser opp vil de nok komme til å bruke andre kjennetegn enn hudfarge for å plassere folk i sin egen alliansegruppe. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||FOTBALLSESONGEN er i gang og debatten om rasisme har dukket opp igjen. RBKs Anthony Annan beskyldte nylig AAFKs Tor Hogne Aarøy for rasisme. Annan fortalte at Aarøy hadde ropt idiot og afrikaner til ham. Dagen etter var de venner igjen.

Fotballagent Stig Thorbjørnsen mente det ikke var snakk om rasisme, mens Prisca Bruno Massao, stipendiat ved Norges idretthøyskole, mente mediene uten grunn hadde friskmeldt Aarøy for sine rasistiske uttalelser.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer