Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
HAR FYLT 20: Før sommerens varmebølge nådde luftegårdene på Bredtveit, var Karina mest opptatt av hvordan hun kunne få tilgang på stoff inne i fengselet, og hvor mye hun skulle ruse seg når hun enten rømte eller slapp ut igjen. Hun snakket om mulighetene for å utvide sin kriminelle kompetanse, og hevdet at ei framtid uten rus og kriminalitet var uaktuell.

Denne morgenen glimrer disse samtaleemnene med sitt fravær på det gule besøksrommet.
HAR FYLT 20: Før sommerens varmebølge nådde luftegårdene på Bredtveit, var Karina mest opptatt av hvordan hun kunne få tilgang på stoff inne i fengselet, og hvor mye hun skulle ruse seg når hun enten rømte eller slapp ut igjen. Hun snakket om mulighetene for å utvide sin kriminelle kompetanse, og hevdet at ei framtid uten rus og kriminalitet var uaktuell. Denne morgenen glimrer disse samtaleemnene med sitt fravær på det gule besøksrommet. Vis mer
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik gikk det med Karina, som ikke visste om hun kom til å fylle 20 år

Er den yngste innsatte i Bredtveit kvinnefengsel.

Fange nummer 1841 kommer med lette, lydløse skritt nedover en tom korridor i den gamle fengselsbygningen på Oslos østkant.

Joggeskoene er hvite, jakka knall rød. Håret er nyfarget og satt opp med strikk og hårbånd. I linningen på joggebuksa har hun festet en skritteller. Det er begrenset hvor mange kilometer man får gått i disse korridorene, men Karinas mål er 10 000 skritt om dagen.

Denne septembermorgenen viser displayet foreløpig bare et tresifret antall skritt, men dagen har så vidt begynt og er ennå full av muligheter.

- Jeg skulle egentlig vært på skolen, jeg. Nå går jeg glipp av viktig undervisning på grunn av dere.

Det er gått nesten et halvt år siden Karina fortalte Magasinets lesere at hun ikke visste om hun kom til å leve til hun fylte tjue. Artikkelen «Barna som ikke ble vernet» handlet om hennes egen og venninnene Hanne og Maries oppvekst i barnevernet. Hanne og Marie døde i fjor høst.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?