HAR FYLT 20: Før sommerens varmebølge nådde luftegårdene på Bredtveit, var Karina mest opptatt av hvordan hun kunne få tilgang på stoff inne i fengselet, og hvor mye hun skulle ruse seg når hun enten rømte eller slapp ut igjen. Hun snakket om mulighetene for å utvide sin kriminelle kompetanse, og hevdet at ei framtid uten rus og kriminalitet var uaktuell.

Denne morgenen glimrer disse samtaleemnene med sitt fravær på det gule besøksrommet.
HAR FYLT 20: Før sommerens varmebølge nådde luftegårdene på Bredtveit, var Karina mest opptatt av hvordan hun kunne få tilgang på stoff inne i fengselet, og hvor mye hun skulle ruse seg når hun enten rømte eller slapp ut igjen. Hun snakket om mulighetene for å utvide sin kriminelle kompetanse, og hevdet at ei framtid uten rus og kriminalitet var uaktuell. Denne morgenen glimrer disse samtaleemnene med sitt fravær på det gule besøksrommet.Vis mer

Slik gikk det med Karina, som ikke visste om hun kom til å fylle 20 år

Er den yngste innsatte i Bredtveit kvinnefengsel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fange nummer 1841 kommer med lette, lydløse skritt nedover en tom korridor i den gamle fengselsbygningen på Oslos østkant.

Joggeskoene er hvite, jakka knall rød. Håret er nyfarget og satt opp med strikk og hårbånd. I linningen på joggebuksa har hun festet en skritteller. Det er begrenset hvor mange kilometer man får gått i disse korridorene, men Karinas mål er 10 000 skritt om dagen.

Denne septembermorgenen viser displayet foreløpig bare et tresifret antall skritt, men dagen har så vidt begynt og er ennå full av muligheter.

- Jeg skulle egentlig vært på skolen, jeg. Nå går jeg glipp av viktig undervisning på grunn av dere.

Det er gått nesten et halvt år siden Karina fortalte Magasinets lesere at hun ikke visste om hun kom til å leve til hun fylte tjue. Artikkelen «Barna som ikke ble vernet» handlet om hennes egen og venninnene Hanne og Maries oppvekst i barnevernet. Hanne og Marie døde i fjor høst.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn