Du leser nå Dagbladet Pluss
Kretsløp: Kompost kan lukte ille, men det finnes metoder for å gjøre matavfall om til næringsrik jord, uten å måtte slite med lukten av råtne matrester. Foto: Maria Fors Östberg 
Kretsløp: Kompost kan lukte ille, men det finnes metoder for å gjøre matavfall om til næringsrik jord, uten å måtte slite med lukten av råtne matrester. Foto: Maria Fors Östberg  Vis mer

Slik kan du lage næringsrik jord av matavfall på bare noen uker

- Restene etter vinterens matpakker og mid­dager ser vi bare igjen som frodige og kraftige vårgrønnsaker på nye skiver og middagstallerkener neste vår, skriver Sara Bäckmo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Min komposthistorie er en fortelling i tre deler. Den handler om mark i byen, mus i ­hagen og mikroorganismer i en lufttett bøtte.

Musene var ingen stor suksess, markene ble nærmest en katastrofe, men trilogien ender godt blant millioner av mikrober i ei bøtte på kjøkkenet mitt.

Jeg skulle ønske jeg kjente til mikroorganismene og Bokashi-kompost da vi bodde i leilighet i byen og jeg insisterte på å lage jord av mat­avfallet vårt. Det fantes ingen kommunal håndtering av matavfall, og kretsløpet fra bord til jord var helt selvsagt for meg.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer