kjentkål: Den berømte, bakte blomkålen er blitt signaturretten 
til den israelske kokken Eyal Shani. Foto: Mette Randem
kjentkål: Den berømte, bakte blomkålen er blitt signaturretten til den israelske kokken Eyal Shani. Foto: Mette RandemVis mer

Slik lager du denne berømte blomkålretten

Den har blitt omtalt av New York Times, Food Network og kopiert av Jamie Oliver. Endelig går det an å like blomkål.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Eyal Shani er Israels mest innflytelsesrike kokk. I løpet av det siste tiåret har han bygd opp et restaurantimperium med en rekke av de beste spisestedene i Israels gastronomiske hovedstad Tel Aviv, og han har etablert filialer av gatematkjeden sin ­Miznon i Australia, USA, Storbritannia og Østerrike.

Det finnes til og med en egen, piratkopiert utgave av ­Miznon i millionbyen Shenzhen i Kina, komplett til minste detalj, inkludert skriftfonten på menyen.

Og hva skyldes det hele?

For noen er suksess et resultat av hardt, systematisk arbeid, i andre tilfeller er det evnen til å skape publisitet, eller beinhard forretningsteft. For Eyal Shani handler det nok om en kombinasjon av alle de elementene, men aller mest handler det om at han, bedre enn noen andre, vet hvordan å bruke hodet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn