Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik lager du denne berømte blomkålretten

Den har blitt omtalt av New York Times, Food Network og kopiert av Jamie Oliver. Endelig går det an å like blomkål.

kjentkål: Den berømte, bakte blomkålen er blitt signaturretten 
til den israelske kokken Eyal Shani. Foto: Mette Randem
kjentkål: Den berømte, bakte blomkålen er blitt signaturretten til den israelske kokken Eyal Shani. Foto: Mette RandemVis mer

Eyal Shani er Israels mest innflytelsesrike kokk. I løpet av det siste tiåret har han bygd opp et restaurantimperium med en rekke av de beste spisestedene i Israels gastronomiske hovedstad Tel Aviv, og han har etablert filialer av gatematkjeden sin ­Miznon i Australia, USA, Storbritannia og Østerrike.

Det finnes til og med en egen, piratkopiert utgave av ­Miznon i millionbyen Shenzhen i Kina, komplett til minste detalj, inkludert skriftfonten på menyen.

Og hva skyldes det hele?

For noen er suksess et resultat av hardt, systematisk arbeid, i andre tilfeller er det evnen til å skape publisitet, eller beinhard forretningsteft. For Eyal Shani handler det nok om en kombinasjon av alle de elementene, men aller mest handler det om at han, bedre enn noen andre, vet hvordan å bruke hodet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.