HIMMELSENDT: Det er dette som er det opprinnelige påskelammet, slik den berømte kokebokforfatteren Jahve beskriver i sin Andre Mosebok. «Det skal være stekt over ilden, og de skal spise det med […] bitre urter.»
HIMMELSENDT: Det er dette som er det opprinnelige påskelammet, slik den berømte kokebokforfatteren Jahve beskriver i sin Andre Mosebok. «Det skal være stekt over ilden, og de skal spise det med […] bitre urter.»Vis mer

Slik lager du det aller saftigste påskelammet

Andreas Viestad gir deg oppskriften på påskens store mirakel.

... og to teskjeer med rosmarin eller timian, står det i oppskriften.

To teskjeer? Det er latterlig! Tanken er at urtene ikke skal ta overhånd. Derfor er vanlige, klassiske oppskrifter på påskelam så forsiktige, så franske, så balanserte. Ja, du skjønner hva jeg mener: Så kjedelige. Lammekjøtt er kjøtt med temperament. Mens vi stort sett har temmet våre husdyr til det ugjenkjennelige, og vi holder våre griser og kyllinger innendørs på en meny bestående av korn og brasiliansk soya, lønner det seg fortsatt å la sauene og lammene beite i skog, ås, hei, li, mo, øy og fjell, la dem leve fritt og spise seg feite på det de finner av busker, gress, skudd, tang, tare og ville urter. Resultatet er at lammekjøttet smaker av stedet der dyret har levd, og at kjøttet noen ganger er mer som vilt enn noe annet. Derfor, fordi det er så sikkert hva det er, hvor det kommer fra og hva det smaker, tåler lammekjøttet hard behandling, fra andre smaker, og fra bakerovnen eller peisen (eventuelt stekeovnen.)

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.