Slik lager du det aller saftigste påskelammet

Andreas Viestad gir deg oppskriften på påskens store mirakel.

HIMMELSENDT: Det er dette som er det opprinnelige påskelammet, slik den berømte kokebokforfatteren Jahve beskriver i sin Andre Mosebok. «Det skal være stekt over ilden, og de skal spise det med […] bitre urter.»
HIMMELSENDT: Det er dette som er det opprinnelige påskelammet, slik den berømte kokebokforfatteren Jahve beskriver i sin Andre Mosebok. «Det skal være stekt over ilden, og de skal spise det med […] bitre urter.» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

... og to teskjeer med rosmarin eller timian, står det i oppskriften.

To teskjeer? Det er latterlig! Tanken er at urtene ikke skal ta overhånd. Derfor er vanlige, klassiske oppskrifter på påskelam så forsiktige, så franske, så balanserte. Ja, du skjønner hva jeg mener: Så kjedelige. Lammekjøtt er kjøtt med temperament. Mens vi stort sett har temmet våre husdyr til det ugjenkjennelige, og vi holder våre griser og kyllinger innendørs på en meny bestående av korn og brasiliansk soya, lønner det seg fortsatt å la sauene og lammene beite i skog, ås, hei, li, mo, øy og fjell, la dem leve fritt og spise seg feite på det de finner av busker, gress, skudd, tang, tare og ville urter. Resultatet er at lammekjøttet smaker av stedet der dyret har levd, og at kjøttet noen ganger er mer som vilt enn noe annet. Derfor, fordi det er så sikkert hva det er, hvor det kommer fra og hva det smaker, tåler lammekjøttet hard behandling, fra andre smaker, og fra bakerovnen eller peisen (eventuelt stekeovnen.)

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer