Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik lager du ditt eget chilibrennevin

Vil du vite hva ekte smerte er for noe? Kom hjem til Andreas Viestad på en drink.

Styrkedrikk: Chilibrennevin kan brukes til flambering og i drinker, men mer enn noen få dråper klarer du ikke. Foto: Mette Randem
Styrkedrikk: Chilibrennevin kan brukes til flambering og i drinker, men mer enn noen få dråper klarer du ikke. Foto: Mette RandemVis mer

Det begynte som en slags nødvendighet. Jeg var i en liten by midt i Amazonas. Det var 30 grader og luftfuktigheten var nær 100 prosent. Rundt meg, i hagene utenfor husene, og i åpne områder i regnskogen rundt, vokste det vill chili.

Det var den sterkeste, men også den beste chilien jeg hadde smakt. På besøk i en indianerlandsby, fikk jeg en håndfull chili av høvdingen.

- Chili gjør deg glad, sa han.

- Denne chilien helbreder nesten alle sykdommer. Den gir deg vakker hud. Se hvordan jeg smiler, fortsatte han, og brakk en av de små chilien i to, og gned den i ansiktet sitt.

Klart jeg ville ha med noe av den hjem.

Noe som er en umulighet. I et klima som dette råtner alt faretruende fort. De ville ikke klart reisen til flyplassen en gang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.