Viestad:

Slik lager du iskrem som er bedre enn den du får kjøpt i butikken

For mye er akkurat passe mye. Dette er en sjokoladeiskrem som er kraftig og luksuriøs, mener kokk Andreas Viestad.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De siste årene har det vært et stort og viktig fokus på hvordan vi behandler dyrene våre, om vi respekterer dem og behandler dem bra. Men hva med dyrene? Hvordan ser de på oss? Respekterer de oss egentlig?

Spørsmålet melder seg når jeg er oppe på Husefjell hos geitene med litt kraftfor og for å bytte batteri på en av de de elektroniske klavene som holder dem innegjerdet. Når de ser meg komme med bøtta, later de først som ingenting.

- Kossi, kossi, kossi, sier jeg med høy budeiestemme, men de ser knapt på meg.

Jeg er ikke ti meter unna dem, men de behandler meg som luft. Jeg rister med sinkbøtten så det singler høyt i bøtta. Ingen reaksjon. Jeg holder fram kraftfor og risler fristende med det. Ingen reaksjon. Så begynner forsiktige Turid å rusle langsomt mot meg. Og da blir det fart i de andre. I samlet flokk springer de fram, dytter meg nesten over ende, stanger meg i skinka, tråkker på føttene. Det er ingen aggresjon i deres atferd, bare en fullstendig overbevisning om at jeg er luft, ingenting.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn