Rask sjokolademousse: At vi har hjelpemidler som stavmikseren blir sjeldent benyttet i oppskrifter. Ikke denne gangen. Foto: Mette Randem
Rask sjokolademousse: At vi har hjelpemidler som stavmikseren blir sjeldent benyttet i oppskrifter. Ikke denne gangen. Foto: Mette RandemVis mer

Slik lager du rask og god dessert

Andreas Viestad er ganske slapp på lage dessert, men gjør det likevel - fordi han er glad i kona si.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvor mye har matlagingen endret seg de siste hundreårene? Da forrige tiårs pådrivere for en mer vitenskapelig innstilling til kokekunsten så på hvordan man faktisk lager mat, ristet de på hodet, rev seg i håret og klagde over at folk lagde mat som om de levde i middelalderen.

Nesten ingenting har endret seg siden vi levde i huler, sukket de, og introduserte et high-tech-kjøkken med pulver, skum, alginater og alle slags tekniske innovasjoner. Det var gøy en stund.

Og på bevegelsens høydepunkt var alle fancy restauranter preget av denne «molekylære» måten å lage mat på. Det var skum overalt og alt var lunkent! Men man kan vel ikke egentlig si at det var noe som erobret de tusen hjem.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn