Tare som snacks: Så sprøtt som det kan bli, med en dyp og rik umamismak, og akkurat så mye salt at det roper etter litt iskaldt øl. Foto: Mette Randem
Tare som snacks: Så sprøtt som det kan bli, med en dyp og rik umamismak, og akkurat så mye salt at det roper etter litt iskaldt øl. Foto: Mette RandemVis mer

Slik lager du snacks av det du finner i nærheten av sjøhytta

Tare blir til både snacks og smør, og urteblandingen kan finnes rett utenfor hytta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da jeg tok over gården på Sørlandet, var det med en storslått selvbergingsdrøm. Tenk å kun­ne klare seg med det man dyrket og fisket. Hvilken frihet det ville gi!

Om enn bare for noen måneder hvert år kunne man bryte med avhengighetsforholdet til en verden hvor alt er kjøpt og betalt.

Det var en vakker drøm, og den stilte gjerne opp med den god-vonde tilfredsheten ved vannblemmer i byhender. Men resultatet ellers var at hvert jorde som skulle ryddes og pløyes, krevde anskaffelse og vedlikehold av minst to ulike maskiner, og timer i bilen på vei til og fra butikker man tidligere ikke ante at eksisterte.

Forholdet mellom kalorier forbrent på drømmer, og kalorier produsert i matauk, var slett ikke alltid i kålrotens favør.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn