Slik lager du spiselige julegaver

Gi bort gode gaver for ganen i år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hjemme hos Ann Kristin Wang (44) har familien kokkeverksted.

I ei lita skål på det store spisebordet i et kråkeslott på Kråkerøy ligger de fineste skiver av tørket jordbær. De smaker mye og godt. Ved siden av står et glass med tørkede appelsinskiver.

Matstylist og kokebokforfatter Ann Kristin Wang (44) har deigen klar

til det som skal bli to store, grove focacciaer med sunne frø på. Den perfekte vertinnegave - eller julegave hvis du lager dem på formiddagen og leverer på døra på julaften.

Lager noe sammen: Ann Kristin Wang (44) lager byggesett til pepperkakehus sammen med Juni (9), Vilma (9) og Amalie (11). Kjempegodt: Hjemmelagde kokosmakroner med revet sitronskall. Byggesett til pepperkakehus: Juni, Vilma og Amalie er strålende fornøyde med årets første gave. Gløgg: Hyllebærgløgg er en super vennegave. Godt til ost: Aprikossalat med nøtter og rosmarin. Syltede grønnsaker: Supert som tilbehør til søndagssteika. Vertinnegave? Hjemmelaget aioli og grove foccacia til julelunsjen. Personlig: Egne, håndskrevne merkelapper setter en spiss på gaven.

- Mat er jo så viktig, og veldig fint å gi bort, sier Ann Kristin.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn