Slik lager du vidunderlige ting med frityrgryte

Ikke er det sunt, men jammen er det godt!

DÅRLIG RYKTE: Frityren har fått et dårlig rykte. Andreas Viestad viser deg hvordan du kan snu katastrofe til noe deilig og godt. Foto: Mette Randem
DÅRLIG RYKTE: Frityren har fått et dårlig rykte. Andreas Viestad viser deg hvordan du kan snu katastrofe til noe deilig og godt. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mye av den verste drittmaten er den samme over hele verden. Hvis du får servert usunn, ruskete tilberedt mat i Kenya, Kentucky eller Kongsvinger, er den nokså lik.

Mat som appellerer til våre laveste instinkter, vår forhåndsprogrammerte forkjærlighet for fett og stivelse. Noen ganger sprø, andre ganger soggy. Og helt sikkert fritert.

Smakløs kylling, ditto poteter, kokt i fett, servert med søt ketsjup eller feit majo. Det er dette som har gitt frityren et dårlig rykte som «mat for folk som ikke er opptatt av mat».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer