Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik lager du vidunderlige ting med frityrgryte

Ikke er det sunt, men jammen er det godt!

DÅRLIG RYKTE: Frityren har fått et dårlig rykte. Andreas Viestad viser deg hvordan du kan snu katastrofe til noe deilig og godt. Foto: Mette Randem
DÅRLIG RYKTE: Frityren har fått et dårlig rykte. Andreas Viestad viser deg hvordan du kan snu katastrofe til noe deilig og godt. Foto: Mette Randem Vis mer

Mye av den verste drittmaten er den samme over hele verden. Hvis du får servert usunn, ruskete tilberedt mat i Kenya, Kentucky eller Kongsvinger, er den nokså lik.

Mat som appellerer til våre laveste instinkter, vår forhåndsprogrammerte forkjærlighet for fett og stivelse. Noen ganger sprø, andre ganger soggy. Og helt sikkert fritert.

Smakløs kylling, ditto poteter, kokt i fett, servert med søt ketsjup eller feit majo. Det er dette som har gitt frityren et dårlig rykte som «mat for folk som ikke er opptatt av mat».

Derfor var jeg veldig overrasket første gang jeg besøkte den berømte restauranten Le Bernardin i New York, verdens mest perfekte sjømatrestaurant, tidløs, kreativ, luksuriøs og helt uforskammet forfinet. «French, formal and all about fish,» er mottoet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

3 MÅNEDER*

HELGETILBUD

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 0 kr i kvartal. 0 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris måned (99/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. 7,86 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris måned etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?