DÅRLIG RYKTE: Frityren har fått et dårlig rykte. Andreas Viestad viser deg hvordan du kan snu katastrofe til noe deilig og godt. Foto: Mette Randem
DÅRLIG RYKTE: Frityren har fått et dårlig rykte. Andreas Viestad viser deg hvordan du kan snu katastrofe til noe deilig og godt. Foto: Mette RandemVis mer

Slik lager du vidunderlige ting med frityrgryte

Ikke er det sunt, men jammen er det godt!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mye av den verste drittmaten er den samme over hele verden. Hvis du får servert usunn, ruskete tilberedt mat i Kenya, Kentucky eller Kongsvinger, er den nokså lik.

Mat som appellerer til våre laveste instinkter, vår forhåndsprogrammerte forkjærlighet for fett og stivelse. Noen ganger sprø, andre ganger soggy. Og helt sikkert fritert.

Smakløs kylling, ditto poteter, kokt i fett, servert med søt ketsjup eller feit majo. Det er dette som har gitt frityren et dårlig rykte som «mat for folk som ikke er opptatt av mat».

Derfor var jeg veldig overrasket første gang jeg besøkte den berømte restauranten Le Bernardin i New York, verdens mest perfekte sjømatrestaurant, tidløs, kreativ, luksuriøs og helt uforskammet forfinet. «French, formal and all about fish,» er mottoet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn