Slik skaper billige, bleike tomater sommer på kjøkkenet

Her kommer sola!

RØD KJÆRLIGHET: Selv vintertomater kan bli sødmefylte smaksbomer. Gi dem litt næring, salt, sukker og en tur innom ovenen, og de framastår som en ny sommer.
RØD KJÆRLIGHET: Selv vintertomater kan bli sødmefylte smaksbomer. Gi dem litt næring, salt, sukker og en tur innom ovenen, og de framastår som en ny sommer.Vis mer

Følger du sesongene? Jeg kjenner knapt et matinteressert menneske som ikke ville svare «ja» på det spørsmålet. Jeg gjør det i hvert fall. Og jeg gjør det med glede. Bare tenk på hvor godt det er med årets første nypoteter eller makrell på sommeren. Sopp og elg på høsten. Skrei på vinteren. Asparges på våren, dyr og deilig. Eller ramsløk, gratis og stram.

Men så er det praksis, da. Hvis jeg skulle tatt meg selv helt på alvor når jeg sier at jeg ønsker å følge sesong, så hadde jeg ikke spist tomat siden oktober. Og det har jeg.

Ikke bare boksetomater, der man har forsøkt å fange en italiensk sommer inni en lufttett stålbeholder, men også ferske tomater. Ja, du vet, sånne kjipe, bleike tomater som smaker mindre uke for uke fra den første frosten. Og når det ikke er attraktivt nok, har jeg latt meg lure til å spise sånne kraftig overprisede tomater som later som om de er solmodne, men som aldri smaker mer enn litt ketsjupete varianter av de bleike vintertomatene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.