ULIKE FANTASIER: Han fantaserer ofte om spesielle seksuelle handlinger. Hun fantaserer om en bestemt person hun liker, i en bestemt situasjon i tillegg til selve handlingen. Foto: NTB Scanpix
ULIKE FANTASIER: Han fantaserer ofte om spesielle seksuelle handlinger. Hun fantaserer om en bestemt person hun liker, i en bestemt situasjon i tillegg til selve handlingen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slik snakker du med partneren om sexfantasiene dine

De fleste fantaserer om relativt vanlige opplevelser, men mange synes det er vanskelig å snakke med partneren om det. Her får du råd om hvordan du bør gå fram.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En tidligere studie blant norske par viste at de som snakket sammen om sine seksuelle fantasier og sine seksuelle behov hadde et mer erotisk klima enn andre i forholdet sitt. Dette er trolig også noe som gjør at par med et godt erotisk klima er mer sammensveiset og intime enn andre par.

Seksuelle fantasier speiler våre seksuelle preferanser – det vi liker å gjøre, eller kunne tenke oss å gjøre men ikke har gjort ennå – og som tenner oss seksuelt. Seksuelle fantasier kan også handle om ting som tenner oss, men som vi ikke ønsker å oppleve i virkeligheten. Det forblir inni hodet vårt og omsettes ikke i handling.

Forskerne er usikre på når seksuelle fantasier etableres i livet, men mange som har spesielle fetisjer kan huske at de hadde episoder med seksuell tenning allerede i barneårene. Hos voksne er trolig seksuelle fantasier svært stabile når de først er etablert, og innenfor en gitt kultur er det ofte de samme temaene de fleste fantaserer om.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn